SOLITAIRE EXEMPLAREN

Solitaire exemplaren kunnen op diverse manieren worden toegepast in de tuin. Voorbeelden zijn vrijstaand in een gazonpartij, vaak voorzien van een boomspiegel, vrijstaand, of als groep in een tuinborder.

Als afboording of dreefje

Voornamelijk leivormen, maar ook spilvormen kunnen een bepalend karakter bieden aan de grotere lijnen binnen uw tuin(concept). Zo worden ze vaak toegepast als afboording (haagprincipe), rondom of binnen de tuin, of op het perceel. Daarnaast kunnen ze ook een bijzonder effect geven aan bijvoorbeeld opritten, oprijlanen, dreven, e.a.

Als kleine of iets grotere boomgaard

Als boomgaard zijn er ook diverse combinaties mogelijk. Dit kan op beperktere oppervlakten met groepen van laagstammen of gecombineerd met half- en/of hoogstammen.

Indien er wat meer ruimte beschikbaar is in de tuin zijn de echte hoogstamboomgaarden, zoals we ze kennen van vroeger, misschien wel iets voor uw project. Ook hier bestaat de mogelijkheid om bij ons al grote exemplaren aan te kopen en te plaatsen voor onmiddellijk effect, zonder te wachten tot de bomen groot zijn. De inspanningen kunnen meteen geoogst worden!

Een bezoek aan onze kwekerij zal zeker veel duidelijk maken.